HÄSTAR!!!!

Ja, det är ju faktiskt livet, eller hur??

Möjligen att omgivningen IBLAND tycker annorlunda, men ta oss som vi är; hästtokiga hela bunten:P

Jaha, vad händer här då? Jo, måste börja med att tacka för en rolig kommentar vem du nu är!! Mer sånt!

Har tyvärr inte hunnit blogga så mycket, har varit precis fullt upp, häst, jobb och lite till!

Carat som är kastrerad och inne på sin andra vecka som valack har tyvärr svullnat rejält i hans intima delar!
Dock så är han pigg och utan feber så vi håller tummarna att det ger sig! Han har även fått sin gamla flockkompis i hagen som även han är ny kastrerad! Gött att ha sällskap!

Lady som är en drygt 2årig dam med både dressyr och hoppstam är under full inridning! Igår så var det första gången jag travade på henne, och det gick kanon bra!! Hon är lite loj och lite försiktig så för att få igång hennes gång lite mer ska vi ta hjälp av en av hagkompisarna och rida ut!! detta kommer bli spännande:P
Bara att hålla i sig och "åka" häst:P hehe

Igår så var jag och Texas iväg på vår första hoppträning på 2månader! det har verkligen varit ett långt uppehåll efter hans hovböld samt något slags eksem som han fick nästan samtidigt, sen har jag jobbat så knäppt så jag inte kunnat vara med..
Men i alla fall, igår var det dax! M som jag tränar för ville att vi skulle öva på lite svängar samt en lång sträcka med 3 hinder, 3 språng, 4 språng, lite olika tempo beroende på vilket man kom in på, var även en kombination och lite kluriga svängar men jag får säja att jag är väldigt nöjd!! texas och jag skötte oss galant och vi gjorde i stort sett alla övningar klockrent! det som vi ska öva på nu eftersom han stått ett tag är att hoppa lite små hinder för att få tillbaka hans hoppmuskler. m förklarade att även om han är i full gång så måste han hoppa för att få tillbaka de muskler han använder just vid hoppningen! Det var verkligen något att ta till sig!
Så eftersom min alldeles egna ridbana är klar och jag fått låna lite hinder så kommer det bli lite studs och små hinder framöver för att just hitta de där musklerna han behöver för att orka hoppa höga hinder igen!!


Texas första sommaren han var hos mig, här fortfarande hingst, drygt 3år (vad jag vet).

FIN!!

En hektisk helg

Ja då, det har vart full rulle såklart!

På hästfronten har det gått ganska bra!
Igår så hann jag inte med att rida så jag och Texas var ute på en promenix istället..
Ibland gör jag det för att variera, oftast efter en hård träning eller tävling, beroende på hur hans känns så blir det promenad och ibland massage som avslutning!
Jag brukar nästan aldrig ställa av texas helt o hållet, även om han ska "vila" en dag så vill jag gärna röra på honom och känna av så han inte stelnar till...

Hur gör ni med era hästar??

I förrgår blev det dock tömkörning, Texas gick superba!! Jag jobbade honom på lite lägre form i början i både skritt och trav för att sedan jobba honom i högre form där han jobbar mycket bakifrån med power! Det gick riktigt bra faktiskt!! Planerna är att lära honom lite passage/piaff i framtiden som en kul grej:P

En annan grej som jag kommer lägga krut på under vintersäsongen är att jobba på galloppen! jag vill ha en kort, energisk gallopp med mycket power! just nu så orkan han inte gå i den formen allt för mycket men det kommer mera o mera:P

Jaja, imorgon är det nya tag, för Texas så blir et en skogstur för att lyfta på fötterna!!
Lady blir det insittning på:P ska lägga upp en presentation för henne snart!!

En bild på Lady 08 o så jag då:P





Det gick bra!!

Allt har gått sååå bra denna vecka!!
Förlängning på jobbet!!! Grattis till mej, då har jag råd att leva ut min hobby ett tag till:P

Kastreringen gick faktiskt jättebra! Carat skötte sig alldeles exemplariskt och peppar peppar så har det gått bra med honom än så länge!! Han ska enligt vet gå ute ca 3 veckor tills det läkt ordentligt, så jag har gjort i ordning en hage med ett hus i som han kan gå in i om han vill att skydd!

Under sommaren har Papps hjälp mej för att göra i ordning en alldeles egen paddock!!
Ja, allas hästtokigas dröm?? I alla fall min!!
Och nu är den helt klar!! Och den blev så jäkla bra!! riktigt riktigt gött underlag ed svikt men inte för djupt!

Återkommer med bilder min dator har havererat så lånar papps nu, ska kolla om jag hittar nån skoj bild här!!

Hitta en gammal på Texas o mej:P




Väntan.....

Nu väntar vi bara på veterinären!
Mot alla odds så skötte sig Carat bra igår när jag skulle ta hem honom!
Första gången på hela sommaren som han kom fram till mej och accepterade att jag tog på honom en grimma!!
HELT galet, jag trodde nog att det var nått fel på honom.. Men feber hade han inte i alla fall!
Dock lite snorig men det hoppas jag går över!



Nej, nu ska jag gå ut o fixa innan den stora dagen, kastration!!

Bland förkylningar och ilandsproblem

Ja, ilandsproblem har vi nog alla, och förkylningar finns det gott om just nu, det kryllar av dem! Inte ens jag kom ifrån höstförkylningen, snörvlat och febrat mej igenom tillvaron! Såklart ska pållarna ha sitt så det var bara att bita ihop och ut o rida!
Min kära Texas ponke är en sådan häst sonm kräver daglig aktivitet utöver hagen! Om jhan inte får gå ett pass per dag så förvandlas den snälla hästen till ett monster dels för hagkompisen Sverre men även i hanetring samt ridning! O det vill man ju inte vara med om! Och så får man plussa på hans tävlingskondition på det och Voila!
Galen indianhäst och en gummiboll i samma paket:P Jo, det är sant!

När jag var utomlands en vecka i somras blev Texas ett nervvrak som knappt gick att hanetra. Hag kompisen blev sur och grinig eftersom det var någon som vallade/ hackade på honom hela tiden! Och det där med täcken, de brukar han krypa ur när jag inte är hemma, hela är de också! Behöver jag nämna att han rasade i vikt också?

Jaja, det var egentligen inte mitt iland problem för tillfället!  Det är snarare min lille charmör Carat!
på Onsdag ska jag hämta hem honom från hingstbetet! På torsdag blir det kasterering!
MEN den lille krabaten kom på innan han skulle till betet att det där med att hämtas från hagen det var inget för honom! Nej, han skulle minsann inte fångas utan efter ca 8timmar så blev det den drastiska metoden att fösa in honom som ett vilddjur in i boxen! Ja, och där skulle han ju sparkas!!
Så den lille pållen har helt enkelt fått gå med grimma i hagen hela sommaren! Och ja, jag har fått hälsa, men såklart på hans villkor, och nåde mig om jag har med ett grimskaft, då sticker han som ett streck!

Den lilla detaljen att han har ryckt av sig grimman! DÄR är mitt ganska stora ilandsproblem!
HUR i hela fridenm ska jag få hem honom?? Det finna inget stall heller i närheten där han kan få komma in! HJÄLP!

Någon med tips??

Carat

Carat är min alldeles egna uppfödning!
Jag valde att såklart satsa på en gedigen hoppstam och i mitt tanke ville jag även ha en häst med ett bra steg även i traven! (många hopphästar har en kanon gallopp men när det kommer till traven så springer de som krattor!).
Vårt avelssto Zingo har stammen Strong Statement xx, Alpenfurst och själv gått upp till 140 så det finns redan hopp i blodet!
I alla fall, jag bläddrade och bläddrade i hingstkatalogen, struntade lite i kända och icke kända stammar för att inrikta mej på vad de haft för poäng i gångarterna.
Till slut så föll lotten på Hingsten Cuper som står på hästak! Mer om honom kan du läsa om här:
http://hastak.se/cuper.htm, Som ni ser har har även en riktigt bra stam även om han inte är jättekänd ännu!
När jag väl bestämt mig damp även Ridsport ner och han hade ett helt gäng med första 3års
kullen som gått kanon med bland annat diplom samt 10-10 i hoppning!! KUL! Med andra ord kändes det som jag valt rätt!!







Så 11månader senare kom det ut en sån här: :P

Just nu är Carat inne i en riktig tonårsperiod som han startade redan innan han åkte iväg på hingstbete!
Man får inte ta i honom mer än 1minut och om man ser pyttelite lurig ut så sticker han!!
Med andra ord, just nu ingen charmör!!

Men jag tror ändå på honom! Han blev i alla fall klass 1 på fölvisningen med riktigt goda lovord!!

Tjing

Presentation Texas!

Ja, vart ska man börja?
Texas och jag har haft en låååång historia tillsammans!
Skrev en story för lokala klubben om oss en gång, jag tror det är lika bra att lägga upp den igen för att ni läsare ska hänga med:P

Blod, svett och tårar

(men även en jäkla kämparglöd och glädje)!!

Blev ombedd att skriva några rader om mej och mitt kämpande med min häst Texas!

Alltihop började för 6år sen när vi av en slump fick hem en bortskämd, ohanterad hingst på sommarbete.  Jag gillade den här pållen och tyckte trots hans bortskämda ton att han var lättlärd och positiv! Sagt och gjort så blev Texas alltså min. Vi började med inridningen relativt fort då han redan var dryga tre och ett halvt år. Började väl egentligen med att jag flög av ett antal gånger innan han tyckte det var ok.

När vi väl kommit igång med ridningen och jag började ställa krav kom nästa fas: tonårsrevolt! Texas är av en gummibollstyp tyckte att det där med att bocka och stegra av matte var mycket roligare än att arbeta! Problem blev värre och värre och utan den hjälp och stöttning jag fått under denna tid så hade jag kanske följt allas råd: sälj hästen, han är tokig. Men någonstans är man sådär envis, att man inte vill ge upp, att man vill satsa och att det ska gå även om man ska bryta alla ben som finns!!

Och nu är vi här, aktiva på träningar, tävlingar men även en inbiten skogsmulle! Om man hade frågat mig eller någon annan för ca 3år sen hade ingen trott att det skulle bli en duktig och framförallt lydig tävlingshäst som börjar plocka placeringar!

Jag skriver de här raderna för att förmedla att vägen till framgång kan vara väldigt svår och krokig. När allt känns hopplöst och jobbigt så ta ett djupt andetag och ge inte upp! Vem har sagt att det ska vara enkelt att nå ditt mål? Och se inte bara till placeringar utan se till ditt eget mål. Att göra en bra start är så mycket mer värt än en rosett på väggen!

Sist men inte minst, om det kör ihop sig, våga fråga och ta emot all hjälp du kan få!!

För att komplettera detta inlägg så ska jag lägga till att i år har vi nått 1,20, vi har legat på 4fel på de flesta rundorna och jag är NÖJD att vi ens kan vara på den höjden!!

 


Hejsan

Hallå där!
Nu drar jag på allvar igång med min nya hästblogg!
Den kommer alltså handla enabart om hästar!

Jag kommer här beskriva de där vardagsbekymmerna men även de lyckliga fantastiska ögonblick som man hela tiden strävar efter! Litet som smått!!

Jag kommer så småningom även gör en presentation av mina hästar som bor på gården!

Än en gång, Välkommen att följa min tokiga hästblogg!!



Bilden är på min härliga Häst Texas som jag än så länge tävlar upp till 120 på!!

Tjing!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0