Vinter i stallet, Hur gör ni??

Ja, jag måste bara fortsätta med mitt lille gnällvinter tema!!
HUR GÖR NI?
När vattnet fryser, det knappt går att rida ute, fingrarna fryser till okänsliga knölar och kinderna håller på
att lägga frost på skinnet!! Ja hur gör ni då för att hålla igång era tävlingspållar??

Jag kan ibland känna mig helt TOKIG när man byltar på sig alla kläder man har i garderoben, slänger på hästen ALLA reflex-ting som finns i stallet. Sen knappar på pannlampan för at bege sig ut i minus 20grader för att inse att snön är så hög så att inte ens hästen fixar att knata sig igenom den flera meterhöga snön som sabbar mycket!

Jag kände lite så förra vintern!! Jag tror jag o stallkompisen var de enda som höll ut just då, i alla fall i mitt område!!
Hur gjorde ni?? Ställde ni av hästarna, hur gör ni denna vinter? Rider ni i ur och skur??

Kul att höra om hur ni gör?? Ge mig tips!!


SNÖ

Det är Vinter!!

Det blåser, snöar, vinden riktigt biter sig fast i kinderna!! AHHH, jag gillar inte sådant väder!
Inte nog med att man kämpar mot helvetes mörkret, knagglig backe som knappt går att rida på NÄ
nu är det den där riktiga extrema kylan som kommer också!!

Jag gjorde i alla fall vad jag kunde för att underlätta, nämligen styrde raka vägen till hästshopen och inhandlade min första riktigt VARMA vinterridstövlar som faktiskt även är snygga:P

Ska inviga dem ikväll, återkommer om poängsättning!!

Så här ser de ut! Vad tycks??


Galen hästnörd eller väldigt seriös?

Jag har väldigt konstiga tider på mitt jobb, jobbar dygn, jobbar kväll och jobbar ibland riktiga skittider såsom i helgen:
9-22 Lördag o Söndag.. Lägg till att jag bor på egen gård med eget stall o 6 hästar i stallet!!
Ja, det är lite svårt att få ihop alltihopa, grannen, numera sambon och Hanna är de som hjälper mig att få vardagen att funka framförallt hjälpa till med hästarna med lunch och in och utsläpp!

Men även om det finns fantastiska människor som ställer upp så är det ett problem kvar, Ridningen!!
Hur fasen ska man rida när man jobbar 9-22 och är extremt morgontrött!!?? Jag pallar inte att gå upp vid 5 för att rida innan man ska jobba 24timmar på ett jobb där man aldrig vet hur läget är!!
Nää, så igår när jag slutade kl 22 så var det bara hem och ut... Ut till min fina pållar och slänga mej ut på Texas ponken! Vila en dag funkar sisådär men TVÅ, näe verkligen inte, speciellt inte eftersom jag ska träna på Tisdag...

Så jag o Tex var ute vid en ca 23,30 igår, och jag kan lova, det var inte en kotte ute, jo förutom ett rådjur som vägrade flytta på sig!! Men han fick i alla fall en ordentlig skrittur!! Idag blir det ridhuset för lite trimning sen imorgon blir det hoppträning för Mia!! Nice!!

Det här inlägget går förresten oavkortat till Hanna som ställer upp i ur och skur! Utan henne skulle det INTE funka!!



Hanna med sin Sverker

Barbacka!

Idag har jag för andra dagen i rad ridit barbacka på texas pållen!
Han är lite knäppis för så fort vi ger oss ut i mörkret och man inte ser ett skvatt, då tycker Texas att livet är störtkul!! Ni som sett honom i live vet att Texas HATAR att skritta, han släpar sig fram och liknar en sengångare!!
Om man leder honom är det ännu värre, på träningar samt tävlingar så somnar han typ och man får halvt om halvt släpa honom runt! MEN inte när vi rider i mörker, då är det en snabb skritt, med öronen framåt och ALLT är riktigt störtkul tycker Texas!! hehe, jag är alldeles lyrisk när han för en gångs skull bjuder i just skritten ( de andra gångarterna är han jättefin i).

Förresten, träningen i Onsdags.. den gick sådär, vi håller på att rida in oss på ett nytt bett, Waterfordbett.
Jag tror det kommer bli riktigt bra men just nu är vi inte e´helt synkade med det nya bettet.
Jag har tre olika bett på Texas, detta för att variera honom så mycket som möjligt. Den stora anledningen är att han har käkat lite på det vanliga tredelade så jag kan inte ha det längre,..
Så nu varierar jag mig på Waterford, tredelat med fasta ringar samt ett rakt bett. Det raka bettet brukar man säja att det är lite som cykelstyre men Texas går riktigt fint på det! Brukar ha det när jag hoppar!!

Nej nu ni, nu blir det mat!! Gött


Fina Texas och hagkamraten Sverre!

Tillbaka

Japp,  NU är jag tillbaka med besked!!
min dator la av och ville inte vara med längre.. det gjorde att det inte alls var så lätt att blogga...
Men nu ska jag komma igång igen!! (är tanken)!!
just nu ligger alla bilder på ett annat ställe så det kan jag inte bjuda på idag...

På hästfronten då:
Hmm, Jo, Texas och jag har äntligen kommit igång igen. Efter lite otur med hovböld, eksem m.m så har vi dragit igång igen! Nu är det hoppning varannan vecka dressyr de andra veckorna så 1träning i veckan blir det!
Ikväll blir det dressyr, numera för den ganska kända tränaren Jessica som det stått i alla tidningar om de senaste veckorna! Ja, det är hon som vann 3års testet med sin fina hingst!
 

Texas och jag gjorde även vår första tävling efter den ofrivilliga vilan..
Blev en 1,10 samt 1,15, nollade bägge rundorna och tog placering i 1,10 så ett helt ok avslut!
Träningarna har gått riktigt bra också, gjort många bra övningar med ett strålande resultat så känns som det bådar gott:!!

Det var allt för idag, tjingeling!!

RSS 2.0